Casa 'La Garza'
 

Grotere kaart weergeven

Situering

Vakantiehuis La Garza ligt aan de rand van de Sierra de Guara, een natuurgebied in Alto Aragon aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Het huis is gebouwd op een eigen terrein van een halve hectare even buiten het dorp, op 250 m van het kerkje van Sieste, een typisch Aragonees bergdorpje met zeven huizen.

Sieste is gesitueerd op 700 meter hoogte, op drie kilometer van fusiegemeente Boltaña en op zes kilometer van het middeleeuwse stadje Ainsa. Boltaña heeft een oude kern, maar is weinig toeristisch. Je vindt er alles wat je nodig hebt. In het hotel 'Monasterio de Boltaña' aan de voet van Sieste, kan je je laten verwennen in een luxueus maar toch betaalbaar wellnesscentrum. Ainsa is de eerste stopplaats met enige allure voor wie uit Frankrijk komt. Je vindt er op een kleine oppervlakte supermercados, bars, camping, uitstekende restaurants en banken. De oude dorpskern ligt op een bergtop en is nu volledig gerestaureerd. In Sieste zelf is landelijk logement beschikbaar (casa rural). Er worden ook maaltijden aangeboden aan passanten: eerlijke kost voor een redelijke prijs.

De Sierra de Guara en de Sobrarbestreek zijn vooral populair bij mensen die houden van de combinatie van rust en activiteit. Geen opdringerig, lawaaierig toerisme. Er zijn schier onbeperkte mogelijkheden tot natuurwandelen in de omgeving (stafkaarten en wandelgidsen liggen ter beschikking van de gasten). Actief, sportief toerisme voor wie dat wil: cañoning, rafting, mountainbiking, kajak, paardrijden, zwemmen, tot zelfs skiën en langlaufen in de Pyreneeën. Lekker eten en heerlijke wijn (de regio-appelatie Somontano is van prima kwaliteit). 's Zomers zijn er verschillende muziekfestivals in de regio. En wie dat allemaal niet nodig vindt kan gewoon op het terras zitten met een boek: rust gegarandeerd.

Op 10 minuten wandelen van het huis loopt de Sieste, een rivier met kleine zwemplekjes.
Op 30 minuten wandelen (vijf minuten met de wagen) ligt de Rio Ara, waar men een strand met zeer mooie zwemplaatsen aantreft.
 
© Casa 'La Garza'